Què és el spg_ECOLLAURES?

És un sistema participatiu de garantia que es fonamenta sobre els pilars de l’agroecologia i la sobirania alimentària.

S’articula a partir del recolzament mutu entre els sistemes i organismes involucrats en la promoció, producció, reglamentació, ús i consum dels productes i serveis agroecològics amb la responsabilitat compartida de garantir la qualitat del sistema.

Spg_ECOLLAURES és un sistema de garantia de primera part entre productors i consumidors. No es presenta com una alternativa als certificats d’agricultura ecològica convencionals, ni pretén donar cobertura a la producció agrícola ecològica destinada a la comercialització a través d’intermediaris o mercats majoristes.

El sistema té com a finalitat la transformació social mitjançant l’apoderament i responsabilització, per part dels productors i consumidors, de la cadena productiva-comercial i de consum en el marc de l’agroecologia al nostre territori.

Spg_ECOLLAURES promou un segell que garanteix:

 • la producció local d’aliments.
 • els xicotets productors agroecològics.
 • els canals curts de distribució i consum.
 • les relacions horitzontals entre persones.
 • la defensa del territori, de la biodiversitat i del coneixement agrari local.  Jornada de portes obertes del Sistema Participatiu de Garantia Ecollaures
  La cooperativa Aixada com Eixida organitza la 3a edició de les seues Jornades Agroecològiques centrades en l'autonomia comunitària. Tanquem el cicle d'entrev istes parlant amb Raül Silla, membre d'Aixada com Eixida, i amb Javi Lujan, www.vorasenda.es, amb ells parlem de la jornada del 25 de maig centrada en el SPG Ecollaures
  Canal: Ràdio l'Om
  http://www.ivoox.com/jornada-portes-obertes-del-sistema-participatiu-de-audios-mp3_rf_3143461_1.html


“Hem de passar de la filosofia de l’empresa a la filosofia de la vida”
ALBA VERYSER
http://nonada.es/2014/05/ecollaures-agricultura-ecologica-agroecologia.html

" Aliment sà, poble sobirà! a mi me gusta: Proximitat, transparència, salut, justícia! "

La Caterva de la Serranía

ECOLLAURES
   CERAI
   CERAI
PER L'HORTA !