Carrer Santa Teresa nº 10 46001 Valènica

 

PER L’HORTA és un moviment social hereu de la primera Iniciativa Legislativa Popular per la protecció de l’Horta de València (ILP) constituït formalment com associació sense ànim de lucre.

PER L’HORTA no pretén ser un grup més en defensa del territori, sinó que vol ser catalitzador de totes aquelles accions o polítiques que vagen encaminades a l’aconseguiment dels objectius que es proposaven a la ILP. És a dir, accions i polítiques per la protecció de l’Horta de València, de posar en valor aquest paisatge, el seu patrimoni agrícola, hídric i cultural i històric.

Per aconseguir els nostres objectius, treballem, sovint en silenci i fora dels focus, amb tot tipus de persones, associacions o institucions que tinguen alguna a cosa a dir o fer en relació a l’Horta o qüestions relacionades com ara: la cultura popular valenciana, l’agricultura tradicional i biològica, el paisatge, la cultura gastronòmica, la sostenibilitat, l’educació ambiental, i els drets humans.

També treballem públicament, mitjançant accions directes no violentes, comunicats de premsa o fent públics i donant difusió a informes o estudis propis o d’altres persones, associacions o institucions que vagen en la direcció dels objectius abans esmentats.

PER L’HORTA pretén ser un moviment cívic que incidisca en la realitat per canviar l’estat actual de menyspreu cap a l’agricultura i els valors patrimonials del nostre món rural.

Les nostres línies de treball i mobilització es basen en:

  • La defensa del territori, per fer front a l’especulació a l’Horta.
  • La sobirania alimentària, pel dret dels pobles a decidir el que mengen.
  • L’agroecologia, per la sostenibilitat dels sistemes agraris i alimentaris.
  • Posar en el centre als i les llauradores, per garantir l’existència de l’Horta.
  • Promoure els canals curts de comercialització, per apropar productors i consumidors.
  • Posar en valor el patrimoni, per preservar i difondre la nostra cultura i identitat.
  • Cooperar amb les xarxes locals, per enfortir el teixit social més proper.
  • Apostar per una mobilitat sostenible, per una xarxa de camins rurals que respecten el territori.
  • Treballar en xarxa amb les escoles, per acostar l’horta i l’educació.