Altres

#HortaÉsFutur: al·legacions contra el PGOU

“Morir matant”, amb aquesta expressió, diferents membres de Per l'Horta es refereixen una volta i una altra a la reactivació del Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de la ciutat de València, congelat des de fa quasi una dècada, quan l'esclat de la bombolla immobiliària va fer perdre sentit a la requalificació de més de 400 hectàrees agrícoles en urbanitzables. Ara mateix, es calcula que València té 57.000 habitatges buits i solars qualificats per a construir-ne 38.000 més. I per si tot açò fóra poc, en els anys de la crisi, ha perdut uns 30.000 habitants. Quin sentit tenen, llavors, aquestes requalificacions? “És obvi que ningú construirà res a València durant molts anys –explica el portaveu de Per l'Horta, Josep Gavaldà–, però, amb la requalificació, una sèrie de terrenys que són propietat de bancs i grans empreses passen a tenir uns drets adquirits que els fan guanyar valor encara que mai hi construïsquen. Així, si en un futur el consistori vol recuperar eixos espais per a l'ús públic o uns llauradors els volen comprar per cultivar-los, haurien de pagar-los a preu de sòl urbà i no rural. Es tracta, en definitiva, d'un nou rescat amagat als bancs”. Un rescat a compte dels pressupostos d'un ajuntament que, molt presumiblement, no governarà el PP.
Llegir més ...

Calendari Fem l'Horta possible 2015

El calendari Fem l'Horta possible 2015 ja està en la fase dels retocs finals abans d'anar a impremta. Enguany estarà centrat en la El calendari “Fem l’horta possible” 2015, que editen els col·lectius Per L’Horta, Llavors d’Ací, Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Fira Alternativa de València i la Universitat d’estiu de l’Horta, presenta 14 il·lustracions d’artistes com Jorco, Cristina Peris Grau, Josep Manuel Domènech Alandes, Pedro Garcia Hoya, Paloma Bu, Laura Galisteo Garzón, Elías Taño, Tomas Gorria i Xavi Sepulveda, Neus Mahiques, Pablo Calavera, Jorge Abuin, RATAS GRÁFIKAS, Rosa Roca Castelló i Eloisa Blanco Solsona. Cadascun dels mesos, la portada i la guia i directori van encapçalades per una il·lustració. El calendari defensa la sobirania alimentària, l’agroecologia i aposta també pels principis de l'Economia Alternativa Social i Solidària aprofitant que a l'octubre de 2014 es va fundar La Xarxa d'Economia Social i Solidària del País Valencià.
Llegir més ...

Agricultura familiar en Brasil

Jean Marc von der Weid, ingeniero químico brasileño, de padre suizo, emigrante a Brasil durante la guerra mundial, y de madre brasileña de muchas generaciones, fundó hace 31 años una ONG llamada “Tecnologías Alternativas”. En ese tiempo ha acumulado una experiencia ingente sobre el funcionamiento de las comunidades rurales, sobre sus variados tipos de problemas (dependiendo de su ubicación geográfica en el inmenso país), sobre sus soluciones, y también sobre la relación de todo ello con los gobiernos de izquierda de Lula y de Dilma Rousef. Hoy la institución se llama Agroecología y Agricultura Familiar, AS-PTA (Asesoría de Servicios y Proyectos en Tecnología Alternativa). En esta entrevista, concedida a Agroicultura-Perinquiets durante el Congreso de la SEAE de Vitoria en octubre, resume con sencillez y a la vez gran calado político y social los momentos claves de esos 31 años de trabajo con los pequeños agricultores de su país.
Llegir més ...

Presentació del llibre: “Vegetarianisme, una vida prodigiosa?”, de Manuel Sáez

Els propers dijous 30 i divendres 31 d'octubre tindrà lloc la presentació del llibre "Vegetarianisme, una vida prodigiosa?" de Manuel Sáez a les localitats Benicàssim (Plana Alta) i Albal (Horta Sud) respectivament. A Benicàssim la presentació serà a la llibreria "l'Àmbit" de Benicàssim a les 19.00 hores. Mentre que a la localitat d'Albal es realitzarà a l'Escola d'Adults de l'Ajuntament d'Albal, a les 19 h. Tots dos actes tindran entrada gratuïta i també hi haurà xerrada-col·loqui, i es firmaran exemplars del llibre per l'autor i el prologuista.
Llegir més ...

Banc de Palla de l'Arròs

Acció Ecologista-Agró, el Sistema de Participació de Garantia d’Ecollaures i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida, amb la col·laboració de l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, la Fundació Assut, SEO/BirdLife, Col·lectiu Trellat i el CERAI (Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional), han posat en marxa el primer banc de palla d’arròs de l’Albufera. Amb esta iniciativa pionera estes entitats, que treballen en el camp de la conservació, l’agroecologia i la bioconstrucció, oferixen als potencials demandants d’este producte (la palla de l’arròs) la possibilitat d’obtenir-lo d’una manera senzilla i molt econòmica. La bala de palla, a només 1 euro!!!
Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS

En construcció | Under construction

" Hay que recobrar el camino hacia la naturaleza y desde ella debe partir nuestra lucha "

José Luis Sampedro

 
       
ECOLLAURES
   CERAI
   CERAI
PER L'HORTA !